top of page

Case Study - CTO Lighting


A CTO Lighting az 1998-as megalapítása óta, Chris és Clare Turner designjai alapján, minőségi luxuslámpák gyártásával és forgalmazásával foglalkozik. Alapelvük, hogy a legjobb alapanyagokból, a legjobb manufaktúrák által készült high end termékeket értékesítsék. Eddigi eredményeik a design és a gyártás területein is hűen tükrözik a mesteri szaktudást.



A lámpák kezelése nagy odafigyelést igényel a csomagolás, a szállítás és az összeszerelés során is. A tükör- és selyempolírozás, valamint a galvanizálás után a felületek rendkívül sérülékenyek. Az alap eljárások azonban nem tudták biztosítani a megfelelő védelmet a megmunkált alkatrészek számára.

Gyakran már az összeszerelés folyamatától vissza kellett fordítani egy terméket a felületkezelési fázisába, ami nem csak többletköltséget, de sok esetben nagyobb késéseket is okozott. A cég exkluzív partnereknek értékesít így abban az esetben, ha a sérülések az installálás közben keletkeztek, mindkét fél reputációja sérült.


Az Artés kollekció az eleganciát, a tervezés és a gyártás kifinomultságát szimbolizálja, és egyben minden jövőbeli kollekció minőségi mércéje.

A design elemek prémium minőségű sárgarézből készülnek és két megmunkálási fázison esnek át. A CNC forgácsolás után a felületi megmunkálás következik, mely során véglegessé válik a vizuális design.


Egy harmadik fázis beiktatása lehetővé tette, hogy megvédjük a megmunkált felületet. A sárgaréz önmagában nem oxidálódik, de a lakkozás szinte azonnal elindíthat egy kémiai reakciót, amitől a fém patinásodni kezdhet. Az elsődleges alkatrészgyártó folyamatos látogatása és a kitartó közös munka eredményeként, kifejlesztésre került egy speciális lakk. Ez az új bevonat megvédi a komponenseket a felszíni sérülésektől anélkül, hogy annak tapintását vagy kinézetét megváltoztatná. Az eddig rendkívül érzékeny felület így már egy gyűrűvel érintkezve sem karcolódik meg.


Miután az eljárást kiterjesztettük a többi termékre és gyártóra is, a sérülésekkel kapcsolatos panaszok éves szinten mintegy 77%-kal csökkentek. Ebből 13%-ot a még ellenállóbb csomagolással, illetve a telepítési útmutatók mellé csatolt fehér pamutkesztyűk bevezetésével értük el.


A projekt megvalósítása ~560 órát vett igénybe.

Post: Blog2_Post
bottom of page